Finanskrisen varer et stykke tid endnu

Ifølge medlemmerne af RB-Børsens og Ritzaus økonomiske panel, vil den internationale finanskrise vare et stykke tid endnu. Således tror hele 42 ud af panelets 54 deltagere, at kreditkrisen “vil vare et stykke tid endnu”. 8 medlemmer mener at krisen “vil vare længe endnu”, og kun 3 mener at krisen snart er overstået.

Så vidt jeg har forstået, er krisen er udløst af, at låntagere af de amerikanske subprimelån ikke kan betale deres terminer. Dermed lider bankerne tab, og kan ikke betale de lån de har hos andre banker, som så også lider tab. Dette har så betydet, at bankerne generelt er blevet mere varsomme med at låne penge til hinanden, og dermed får de problemer med likviditeten. Du må ikke holde mig op på dette, men det er sådan jeg har forstået det.

Men hvis det forholder sig som ovenstående, så kan økonomernes forudsigelse i sig selv betyde at krisen varer et stykke tid endnu. Hvis bankerne også tror at krisen vil vare et stykke tid endnu, så vil de fortsætte med at være varsomme med at låne penge til hinanden.

Derfor tror jeg også på at krisen vil fortsætte et stykke tid endnu, og jeg vil derfor vente med at købe aktier i Roskilde Bank, som jeg ellers har haft kig på (jeg fortsætter dog med at følge aktien). Samtidig må jeg erkende, at jeg var for tidligt ude med mit køb af Danske Bank aktier. Jeg beholder dog disse i porteføljen, da jeg fortsat tror på, at de vil blive en god investering på langt sigt.