Danske Bank aktier

Danske Bank er den tungest vægtede aktie i min portefølje. Jeg mener at den er faldet langt mere end den burde, og det er aktieanalytikerne tilsyneladende enige i.

Siden starten af 2007 er Danske Banks aktier faldet med 14,3%, og hvis man kigger på de sidste 10 måneder er aktien faldet ca. 22%. Aktien er naturligvis ramt af den seneste tids internationale finanskrise, men ifølge flere aktieanalytikere, har aktien fået flere tæsk end den burde.

Magasinet Penge & Privatøkonomi har lavet en rundspørge,  hvor 20 aktieanalytikere er blevet spurgt om, hvilke aktier i det danske C20 indeks, de tror mest på i 2008.  Danske Bank topper listen ved at være blandt favoritterne hos hele 8 af de adspurgte analytikere. Også på Stockblog.dk får Danske Bank aktien positive ord med på vejen.

Nu går det som bekendt ikke altid som analytikerne prædiker, men jeg anser i hvert fald Danske Bank aktier for at være et oplagt køb. Der er tale om et solidt selskab, som er billigt på nøgletallene, og som historisk set, gang på gang har bevist at de kan levere flotte resultater.

På risiko-siden skal man naturligvis være klar over, at en yderligere forværring af finanskrisen, også vil smitte negativt af på Danske Banks aktiekurs. De seneste års økonomiske opsving har været godt for bankerne, men hvis økonomien får en hård landing, kan det ramme de finansielle selskaber.

Uanset om Danske Bank bliver blandt de bedste aktier i 2008, tror jeg i hvert fald på aktien som en god langsigtet investering. Derfor har jeg vægtet den tungt i min portefølje.