Roskilde Bank aktier

Roskilde Bank har været en af de mest faldende danske aktier i 2007. Spørgsmålet er om det er berettiget, eller om aktien nu er billig. I skrivende stund er selskabets aktiekurs 351 kr. pr. aktie, hvilket giver en forventet P/E-værdi på 9,63. Det synes jeg umiddelbart er en lav P/E-værdi, når man tager i betragtning at banken de seneste år, har ligger helt i top hvad angår egenkapitalens forrentning.
Det lader til at aktiekursen har fået en del tæsk på grund af mistanken om kursmanipulation, og man kan spørge sig selv om der ikke er tale om en overreaktion, da der ifølge en gennemgang foretaget af Ernst & Young, ikke er sket alvorlige lovovertrædelser.
Aktien er altså faldet på en blanding af lidt skuffende regnskabstal og en række negative historier i pressen. Selskabet har dog givet udtryk for, at man nu har mere fokus på kommunikation, så den negative omtale kan undgås fremover.

Mht. regnskabstallene er det værd at bemærke at selskabet altså stadig forventer god vækst fremover. Desuden virker ledelsen ikke specielt bekymret for kreditkrisen, men det er dog værd at holde øje med denne, da det kan udvikle sig.
Den 12.10.2007  hævede Danske Markets anbefalingen af Roskilde Bank fra reducer til akkumuler. Roskilde Banks aktier er faldet mere end resten af banksektoren, og det er for meget. Roskilde Bank er tidligere blevet handlet med en præmie i forhold til resten af sektoren, men handles nu (i oktober red.) med rabat. Siden denne anbefaling er Roskilde Banks aktier falder yderligere, men det kan vel tilskrives den internationale finanskrise?

Jeg er ikke stødt på andre anbefalinger vedrørende dette selskab, men vil naturligvis bringe dem her, når jeg finder flere. Jeg ønsker i hvert fald lidt mere information, inden jeg beslutter om aktier i Roskilde Bank skal købes til min portefølje.