Microsoft vil købe Yahoo – Google-aktier falder

Microsoft har afgivet købstilbud på Yahoo til en pris på $31 pr. aktie. Dette fik Yahoo-aktien til at stige fra kurs 19 til kurs 27. Googles aktier fortsætter derimod med at falde.

Flere eksperter (bl.a. Mikkel Demib) giver udtryk for at Yahoo er et oplagt køb for Microsoft. Det vil øge mulighederne for at skabe en ligeværdig konkurrent til Google på søgemaskinemarkedet. Aktiemarkedet lader til at være enig i denne vurdering, idet Googles aktier faldt næsten 9% på nyheden om Microsofts bud på Yahoo.

Spørgsmålet er så om Microsofts købstilbud bliver accepteret. Yahoo har tidligere afvist et bud fra Microsoft. Yahoos aktiekurs steg som bekendt til $27 pr. aktie, men det er altså fortsat 12,9% under den kurs som Microsoft tilbyder. Dette indikerer at aktiemarkedet også er usikkert på, hvor vidt købstilbuddet rent faktisk bliver gennemført. Det indikerer også en lav tiltro til at Yahoo vil have held til at pressen prisen yderligere op.

Jeg vil ikke gå dybere ind i en analyse af de 3 selskaber her, men hvis købstilbuddet bliver afvist, kan det formentlig give Google-aktien en lille rebound. Hvis du er interesseret i Google-aktier, kan denne artikel om selskabets forretningsmodel og risici anbefales.