Stort potentiale i NKT aktie

På baggrund af den seneste tids voldsomme kursfald på aktiemarkedet, har magasinet Penge & Privatøkonomi udvalgt 5 aktier, som bladet mener er faldet for meget, set i lyset af, at de ikke er kommet med nævneværdige negative nyheder i denne periode. En af disse aktier er NKT.

Siden den 13.07.2007 er NKT aktien faldet ca. 40%. Dette er som sagt sket i en periode uden negative selskabsspecifikke nyheder. Det kan ikke udelukkes at NKT vil blive ramt af en global økonomisk afmatning, men spørgsmålet er om det voldsomme kursfald er berettiget? Dertil kommer at denne aktie er mere volatil end mange andre aktier i C20-indekset – dvs. den oplever større udsving. Dette kan ligeledes være med til at forklare det store kursfald.

Analytikerne lader til at være enige om, at markedet har overreageret og kursen er faldet for meget. Her er analytikernes seneste anbefalinger:

  1. Fionia Bank anbefaler “køb” og har et kursmål på 600 kr. pr. NKT aktie.
  2. Investeringsbanken Capinordic har en købsanbefaling på aktien og et kursmål på 625.
  3. Gudme Raaschou anbefaler “køb” af NKT med et kursmål på 575.
  4. Nordea anbefaler ligeledes køb af aktien.
  5. Jyske Bank har et kursmål på NKT Holding på 463 kr.
  6. Alm. Brand/Henton har et kursmål på 500 kr. pr. aktie.

Selvom NKT er en cyklisk aktie, som vil påvirkes negativt af en nedgang i verdensøkonomien, så lader aktieanalytikerne til at være enige om, at selskabet fortsat vil opleve stor efterspørgsel efter sine produkter. Blandt andet mener de at divisionen NKT Cables vil nyde godt af det stigende behov for en udbygning af det europæiske el-net. Derudover spås en positiv udvikling indenfor forretningsområdet med produktion af rørledninger til transport af olie samt transport af energi fra Off-shore vindmøller.

I skrivende stund handles NKT aktien i kurs 352, hvilket giver en P/E på 15, og en estimeret P/E på 12,3. Dette må siges at være ganske billigt for en vækstaktie. Derudover kan det nævnes at selskabet betaler et relativt højt udbytte. Seneste udbyttebetaling lød på 12 kr. pr. aktie. Ved den nuværende aktiekurs giver det et direkte afkast på 3,4%.

NKT’s aktie rummer altså et stort potentiale, men i disse tider hvor aktierne falder trods gode nyheder, så venter jeg personligt med at gå ind i denne aktie. På nuværende tidspunkt er alle aktieinvesteringer forbundet med betydelig kortsigtet risiko.

One reply on “Stort potentiale i NKT aktie”

  1. Den er meget svær at dreje, principielt vil jeg aldrig sætte min lid til bankernes anbefalinger, da det lige så let kan gå i den modsatte retning.

    Dog tror jeg ikke at den her er en overreaktion, den bliver højere – men kursen vil jeg ikke tippe på.

Lukket for kommentarer.