AP Møller aktie uden kurstriggere

AP Møller Mærsk har i dag (08.01.2008) fremlagt flere detaljer i den spareplan, som skal få rederiet Mærsk Line tilbage på sporet. Det lader til at de fleste analytikere er positive overfor planen, men samtidig giver flere også udtryk for at der stadig er ubesvarede spørgsmål og væsentlige usikkerhedsmomenter.

Nordea kalder planen fin, men understreger samtidig, at man først vil se AP Møller føre planen ud i livet.

Planen skaber direkte omkostningsbesparelser på 1 – 1,5 mia. kroner. Dette tal skal dog ses i forhold til rederiets sårbarhed overfor faldende fragtrater. Et fald på bare 1% i fragtraterne betyder en negativ påvirkning på 1 mia. af bundlinien i AP Møller Mærsk.

Flere af analytikerne tror på faldende fragtrater, og dermed ser AP Møller aktien fortsat sårbar ud. Når man samtidig kigger på den verdensøkonomiske situation, og frygten for en recession, så er det min vurdering at AP Møller er en aktie uden positive kurstriggere, der kan drive kursen op på kort sigt. Der vil gå et stykke tid, før man ser effekterne af spareplanen, og indtil da, tror jeg at aktien vil være presset. På kort sigt tror jeg derfor at risikoen for yderligere kursfald, er større end chancen for kursstigninger.

AP Møller aktien handles i skrivende stund i kurs 50.000, men jeg tror vi skal længere ned på kort sigt. Til gengæld tror jeg dog også på gode muligheder for gevinst ved en investering når aktien har ramt bunden. Bunden er bare ikke nået endnu.