Køb af Athena IT-Group

Her til morgen har jeg købt en mindre portion aktier i IT virksomheden Athena IT-Group. Min interesse for dette selskab blev vakt efter at jeg havde læst et par indlæg af journalist Jørgen Rasmussen på Aktie-nyt.dk. Jørgen Rasmussen er en af “Eksperterne” hos Nordnet, og jeg kan godt lide hans investeringsfilosofi:

I min portefølje lægger jeg hovedvægten på solide langsigtede investeringer og placerer kun en beskeden del i mere risikobetonede papirer, hvor chancen for den store gevinst til gengæld er markant højere

Ifølge Jørgen Rasmussens analyse, kan aktionærene forvente et overskud på 10-14 mio. kr. i regnskabsåret 2008/2009. Athena IT-Group har pt. en markedsværdi omkring 75 mio. og dertil kommer en nyemission, der giver 19,6% flere aktier. På trods af de nye aktier ser prisfastsættelsen af selskabet dog meget attraktiv ud i forhold til det forventede overskud. Dette er baggrunden for mit køb af denne IT aktie.

Også magasinet Penge & Privatøkonomi har givet Athena IT-Group en fin anbefaling med på vejen. Jeg har ikke kunne finde andre analyser, og således heller ingen negative anbefalinger.

Mine egne bekymringer går mest på, at selskabet er noteret på minibørsen First North, hvor flere andre selskaber ikke har vist de bedste resultater. Derudover er aktien ikke specielt likvid. Endelig kan man frygte at udstedelsen af nye aktier, vil få kursen til at falde, da selskabets værdi spredes ud på flere aktier. Jeg vurderer dog at potentialet er langt større en downside, og har derfor købt en lille portion aktier i Athena.