NKT Holding A/S skuffede en lille smule

Trods overskud tæt på 1 mia. skuffede NKT investorerne, og aktien faldt et par procent efter fremlæggelsen af regnskabet. Væksten i omsætningen overgik analytikernes forventninger, men overskudet lå en lille smule under analytikernes forventninger.

For regnskabsåret 2008 venter NKT Holding A/S yderligere vækst i omsætningen, men overskudet forventes at være på linie med det netop offentliggjorte resultat for 2007.

NKT betragtes af de fleste aktieanalytikere som en vækstaktie, men spørgsmålet er o den skal prissættes som en vækstaktie, når den ikke umiddelbart levere vækst i overskudet? I skrivende stund handles NKT til en P/E værdi omkring 12, hvilket er ganske lavt for en vækstaktie, og dette prisniveau forklarer hvorfor stort set alle finanshuse har en købsanbefaling på aktien.

Men hvis NKT ikke kan leve op til vækstaktie-prædikatet, er prissætningen måske pludselig ikke super attraktiv længere. I mine øjne rummer aktien stadig et stort potentiale, men nogle investorer havde måske håbet på en opjustering i forbindelse med regnskabet. Den kom ikke, og der kan derfor gå noget tid, før NKT leverer andre “kurstriggere”. Personligt venter jeg derfor lidt endnu med at gå ind i denne aktie.